Esittely ja tavoitteet
1. Esittely
Tervetuloa Oma Mind -verkkokurssin pariin
Ymmärränkö ihmisyyteni perustat? Ymmärränkö psyykeni normaalitoiminnot, jotka toistuvat hyvin samanlaisina niin minulla kuin jokaisella kanssakulkijalla? Olenko tietoinen ainutlaatuisuudestani ja täydellisestä yksilöllisyydestäni?
On vain yksi minä. Vain minä voin oppia tuntemaan itseni, koska vain minulla on avaimet porttiin, jonka takana kumpuilee monipuolinen mielen maasto. Tahdon pystyä sanomaan: minä pidän tästä ihmisestä, itsestäni, kokonaisuudesta, jollaiseksi olen muotoutunut.
Kurssin suorittaminen
Voit hoitaa itseäsi omaehtoisesti ja turvallisesti juuri silloin, kun sinulla on siihen aikaa ja motivaatiota. Kurssin sisältö koostuu psykoterapiahoitosuhteissa toistuvista teemoista, jotka on ryhmitelty 12 moduuliksi ja jotka aukeavat automaattisesti viikon välein. Moduulien järjestys tukee onnistumistasi mielen hyvinvoinnin kokonaisvaltaisessa vahvistamisprosessissa. Viive avautuvien teemojen välillä antaa sinulle mahdollisuuden työstää syvällisesti jokaista teemaa. Lopulta käytössäsi on koko materiaali, ja voit liikkua kokonaisuudessa eteen ja taakse tarpeidesi mukaan.
Mitä tarvitsen mukaan Oma Mind -matkalle
Ihan ensiksi tarvitsen halun kasvattaa itsetuntemustani. Haluani vahvistaa tietoa siitä, että itsensä tunteva ihminen on itseään arvostava ihminen. Itsetuntemusta kannattaa tavoitella, koska mielen hyvinvointi seisoo pitkälti itsetuntemuksen kivijalalla.
Tarvitsen tutkimusmatkailijan sitkeyttä, koska ymmärrän, että mieleni on suuri planeetta. Itseeni tutustuminen ei ole pikamatka tutun kylän keskustaan, vaan polveileva seikkailu, jonka aikana kohtaan sekä tuttua että uutta, koen oivaltamisen innostuksen ja muutoksen tuskan. Psyykkinen työ on työlästä. Toiseksi tarvitsen siis aikaa itsetuntemusmatkalleni, jotta sitkeä puoleni saa mahdollisuuden näyttää: minä pystyn siihen.
Kolmanneksi tarvitsen ohjausta. Oma Mind -verkkokoulu on ohjaajani ja apulaiseni, kun kehitän itsetuntemustani. Kurssi on mielen treenaamisen väline. Työkirja koostuu rakennuspalikoista, teemoista ja aihekokonaisuuksista, joihin tutustun järjestyksessä. Jos käytän psykoterapiatyökirjaa hoitosuhteeni aikana, sovin järjestyksen yhdessä terapeuttini kanssa. Jos työstän itsetuntemustani omaehtoisesti ja jotta itsetuntemukseni on mahdollista tavoitella suuria, minun on tutustuttava teemoista jokaiseen.