Esittely ja tavoitteet

1. Esittely

1.2. Tavoite

Katsaus Oma Mind -terapiaprosessiiinOma Mind -terapiakurssi jäljittelee psykoterapian hoidollista prosessia. Oma Mind kurssin testaajat yllättyivät erityisesti siitä, miten voimakkaan elämyksen kurssi itsetuntemusta laajentaessaan käynnistää.

Kurssin teemat on suunniteltu aukeaviksi tietyssä järjestyksessä, jotta terapeuttinen kokonaisprosessi toteutuisi. Teemojen aukeamista jarrutetaan tarkoituksellisesti. Saat yhden teeman käsiteltäväksesi aina viikon välein. Kurssin kokonaispituus, teemojen järjestys ja moduulien viivästetty aukeaminen takaavat sinulle intensiivisen, todellisen muutoksen mahdollistavan terapiaprosessin. 

Oma Mind -prosessissa etenet itsehavainnoinnin aktivoitumisen ja nousevan innostuksen myötä voimakkaisiin tunteisiin. "Siis kuka minä oikeasti olen?" -kysyt. "Miten ajattelen ja toimin?" Ymmärrys omaa persoonaasi kohtaan lisääntyy lähes huimaavalla intensiteetillä. Tiedostamisen myötä sinussa saattavat käynnistyä vastarintatunteet suhteessa itseesi ja/tai kurssimateriaaliin. Oma Mind kurssilla se ymmärretään! Vastarinta herää aina myös psykoterapiassa, silloin kun kyseenalaistetaan jotain nykyistä ja nostetaan ihmisessä esiin muutoksen tarve.

Muutoksella tarkoitetaan Oma Mind terapiakurssilla erityisesti muutosta suhteessa omaan itseesi, muistoihisi, persoonaasi, toimintamalleihisi, motivaation lähteisiisi, uskomuksiisi ja sosiaalisiin taitoihisi. Kukaan ihminen ei ole heti valmis ajattelemaan, että muutos on kiva ja helppo. Meidät ihmiset on vain rakennettu niin! Siksi Oma Mindissä käsitellään laajasti puolustuskeinoja kurssin puolessa välissä, jolloin saat vastauksen kysymykseen, "miten reagoin, jotta en joutuisi ottamaan vastuuta eli muuttumaan?". Normaalisti reagoimme pakenemalla yliampuviin itsesyytöksiin tai ulkoistamme ongelmat ajattelemalla, että vika on itseni ulkopuolella.

Oma Mind kurssin myötä havainnoiva minäsi ja vastuullinen aikuinen sinussa heräävät. Vastarintatunteet vähenevät ja voit vähitellen luopua lapsenomaisista puolustuskeinoistasi. Sen jälkeen etenet muutoksen mahdollistavan vastuunoton, itsemyötätunnon ja erilaisten psykofyysisten rauhoittelukeinojen kautta ihan uudelle psykologiselle tasolle. Trendikkäästi sanoen: olet itsesi parempi versio. Epämääräinen ahdistus jää pois.

Tämän syvän muutoksen mahdollistavan terapiaprosessin Oma Mind -kurssi sinulle siis takaa, kunhan käyt sen läpi sinnikkäästi alusta loppuun.

Kun vedän yhteen kaiken, mitä Oma Mind -verkkokurssin aikana olen kohdannut, huomaan, että itsetuntemukseni on vahvistunut. Minä todellakin olen minä. Erotun muista ja olen ylpeä siitä. Minun on helpompi pitää huolta itsestäni ja hyväksyä ja rakastaa itseäni.
Marjo Kankkonen